Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, March 02, 2011

Sparen en schuldafbouw centraal bij fiscale terugbetaling

De Amerikaanse bevolking wil eventuele terugbetalingen van belastingen dit jaar vooral opzij zetten op een spaarrekening en hun schulden afbouwen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Amerikaanse National Retail Federation (NRF). Ongeveer 42 procent van de Amerikaanse consumenten wil dit jaar eventuele terugbetalingen zowel gebruiken het opbouwen van een financiƫle reserve als voor zijn schuldafbouw. Daarnaast wil 13,2 procent het geld gebruiken om een belangrijke aankoop te doen.

Het voorbije jaar gaf 12,5 procent aan met zijn belastingvoordelen een belangrijke aankoop te doen. Toen gaf 40,3 procent aan te willen sparen, terwijl 43,9 procent van plan was om zijn schulden af te betalen. Er wordt verder aangegeven dat 30 procent van plan is om belastingvoordelen te besteden aan dagelijkse aankopen. Dat cijfer bleef nagenoeg ongewijzigd tegenover het vorige jaar. De onderzoekers stelden ook vast dat 11 procent van plan is om een gedeelte van de extra middelen te besteden aan een vakantie.

Uit het onderzoek blijkt dat 66,2 procent van de Amerikanen dit jaar een terugbetaling verwacht. Vorig jaar was dat 65,5 procent, maar het jaar daarvoor ging 68,4 procent uit van een terugbetaling. Verder blijkt dat 57,6 procent van de Amerikanen zijn aangifte online heeft ingediend. Vier jaar geleden was dat 50,1 procent. Ook merkt het rapport op dat 35,2 procent bij zijn aangifte gebruik maakt van computer-software, terwijl 21,5 procent beroep doet op een accountant, 19,3 procent op een begeleidingsorganisatie en 10,9 procent op een vriend of familielid.

Een groep van 13,2 procent vult zijn aangifte nog zelf manueel in.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home