Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, March 02, 2011

Onvoldoende geld voor Britse Olympische atleten

De British Olympic Association heeft op dit ogenblik niet voldoende geld om het Britse team voor de Olympische Spelen in Londen te financieren. Dat zou tijdens een crisisvergadering van de British Olympic Association, die ongeveer 550 atleten en 450 stafleden zal moeten ondersteunen, zijn gezegd. Andy Hunt, topman van de British Olympic Association, gaf toe dat er nog een kloof moet worden overbrugd, maar hij garandeerde dat er een volledig team aan de start van de Olympische Spelen zou verschijnen.

"De financiële situatie zal wel bepalen hoever de ondersteuning kan gaan," gaf Hunt toe tegenover BBC Sport. De financiële middelen van de British Olympic Association, die geen steun geniet van de Britse overheid, komt uitsluitend uit sponsoring en donaties. De kosten van de Olympische Spelen zouden voor de organisatie oplopen tot meer dan 5 miljoen pond. "Er is nog een tekort van enkele miljoenen," meldt BBC Sport. "Hunt stelt echter dat er vooral moet voor gezorgd worden dat de atleten kunnen presteren, wat volgens hem belangrijker is dan gebouwen en ceremonieën."

De British Olympic Association verkocht de Olympische rechten aan het London Organising Committee voor een bedrag van ongeveer 30 miljoen pond. Andy Hunt was toen niet betrokken bij de organisatie en heeft altijd gezegd dat die rechten veel meer waard waren. Richard Caborn, gewezen minister van sport, benadrukte echter dat de organisatie efficiënter met zijn financiële middelen diende om te springen. Volgens Caborn moest de organisatie meer inspanningen doen om extra sponsoring aan te trekken.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home