Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, March 02, 2011

Hedgefondsen leveren klanten meer winst dan banken

De tien grootste hedgefondsen ter wereld hebben in de tweede helft van vorig jaar in totaal 28 miljard dollar voor hun klanten verdiend. Dat blijkt uit berekeningen van LCH Investments, een onderdeel van Edmond de Rothschild. Er wordt aan toegevoegd dat de resultaten van de hedgefondsen 2 miljard dollar hoger liggen dan de winsten van de banken Goldman Sachs, JPMorgan, Citigroup, Morgan Stanley, Barclays en HSBC Holdings samen.

Volgens de berekeningen was John Paulson tijdens de tweede helft van vorig jaar het meest succesvolle hedgefonds ter wereld. De hedgefondsmanager verdiende 5,2 miljard dollar voor zijn klanten, na aftrek van de vergoedingen voor de diensten. Op de tweede plaats komt het Quantum Fund van George Soros met 3 miljard dollar. De hedgefondsen hebben sinds hun oprichting gezamenlijk 182 miljard dollar winst gemaakt. Soros, die zijn bedrijf bijna veertig jaar geleden begon, maakte na aftrek van kosten voor zijn klanten een winst van 35 miljard dollar.

John Paulson komt echter steeds dichter bij. De Amerikaanse hedgefondsmanager schat volgens het rapport de jongste jaren de marktontwikkelingen steeds goed in. Onder meer speelde hij succesvol in op de crisis op de Amerikaanse hypothekenmarkt en nadien de economische heropleving en de goudprijzen. Paulson ging zestien jaar geleden van start en heeft nu cumulatief 33 miljard dollar voor zijn klanten verdiend. Volgens LCH Investments bewijzen zeer hoge rendementen van hedgefondsen hun toegevoegde waarde.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home