Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, March 03, 2011

Werknemer is stipter dan voor uitbreken economische crisis

Steeds meer werknemers beginnen hun werkdag op tijd. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek van de website CareerBuilder.com. De onderzoekers stellen dat drie jaar geleden 20 procent van de werknemers toegaf minstens één keer per week te laat op het werk te arriveren. Dat bijkt nu echter gedaald te zijn tot 15 procent. Rosemary Haefner, onderzoeker bij CareerBuilder, geeft toe dat het onduidelijk is of deze evolutie te wijten is een een grotere angst door de economische situatie of er gewoon kan gesproken worden over een veranderde houding.

Er worden vele verschillende redenen gegeven waarom men te laat komt. Het verkeer wordt het vaakst genoemd als oorzaak voor de vertraging (30 procent). Daarna volgen gebrek aan slaap (19 procent), slecht weer (9 procent) en of problemen met de kinderen (8 procent). Ook het openbaar vervoer, kleding of huisdieren worden vaak als reden naar voor geschoven. Uit het onderzoek blijkt dat 32 procent van de werkgevers ooit een werknemer heeft ontslagen omdat die te laat op het werk verscheen.

"Welke reden er achter deze evolutie zit, werknemers zijn de afgelopen jaren in ieder geval beter geworden in het plannen van hun agenda’s en het op tijd op kantoor komen," stipt Rosemary Haefner aan. "Er kan altijd sprake zijn van overmacht, maar de medewerkers moeten zich goed informeren over het beleid van het bedrijf over laatkomers. Maar ongeacht de reden, zou de werknemer altijd eerlijk moeten zijn over de vertragingen tegenover de leidinggevenden. Er kan altijd sprake zijn van overmacht, maar de medewerkers moeten zich goed informeren over het beleid van het bedrijf over laatkomers."

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home