Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, March 05, 2011

Buurt met openbare ruimtes maakt kinderen actiever

Kinderen zijn fysiek actiever wanneer er in hun onmiddellijke omgeving parken en speelpleinen aanwezig zijn. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Center for Physical Activity and Nutrition Research aan de Deakin University in Australiƫ. Er wordt aan toegevoegd dat de tevredenheidsgraad van ouders met de beschikbaarheid van openbare ruimtes rechtstreeks verband houdt met de sedentaire levenswijze van hun kinderen. Hoe hoger die tevredenheid, hoe minder tijd kinderen voor de televisie en computer door blijken te brengen.

"De sedentaire levenswijze is een belangrijke factor in het toenemend obesitas-probleem bij kinderen," aldus het webmagazine Psychcentral.com. "Obesitas bij jongeren wordt steeds meer een belangrijk probleem van de openbare gezondheid. Uit het onderzoek is gebleken dat de aanwezigheid van openbare ruimtes er kunnen voor zorgen dat kinderen een minder sedentaire levenswijze hanteren. Die sedentaire levenswijze heeft ook te maken met het gebruik van computer en videogames."

De onderzoekers stelden ook vast dat het type van openbare ruimte een belangrijke impact heeft op het speelgedrag van kinderen. "Opvallend was dat openbare ruimtes met een waterpartij kinderen meer aanzet tot een buitenactiviteit," voert onderzoeksleider Jenny Veitch aan. "Datzelfde geldt ook voor een openbare ruimte aan het einde van een doodlopende straat. Een park met vooral een wandelfunctie geeft daarentegen aanleiding tot een sedentair gedrag."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home