Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, March 11, 2011

Opnieuw natuurgebied in weg autostrade Moskou-Sint-Petersburg

Het Russische Federal Road Agency heeft geruchten ontkend dat er plannen bestaan om het traject van een nieuwe autostrade tussen Moskou en Sint-Petersburg door het Zavidovo-natuurpark te leggen. Met die aankondiging wil het Russische wegenagentschap volgens waarnemers een nieuwe botsing met natuurorganisaties tegengaan. Die organisaties hebben echter al aangekondigd zich klaar te maken voor een nieuwe strijd, nadat het eerder ook al tot zware confrontaties was gekomen rond de plannen om de weg door het Khimki-woud te trekken.

"De natuurorganisaties verwerpen de verklaring van het Federal Road Agency als een regelrechte leugen," aldus de Russische krant The Moscow Times. "Een woordvoerder van het wegenagentschap verzekerde nochtans dat de aanleg van een weg door het Zavidovo-gebied onmogelijk is, aangezien dat door de wet niet wordt toegelaten. Lokale natuurorganisaties zijn echter van mening dat men volop documenten aan het opstellen is om de aanleg wettelijk te maken."

Het Zavidovo-park is een natuurgebied van 125 vierkante kilometer. "Tijdens de voorstelling van de weg, bleek op de plannen echter dat een gedeelte van de weg door het park zou lopen," merkt The Moscow Times nog op. "Er wordt aan toegevoegd dat de situatie van het Zavidovo-gebied nochtans heel duidelijk is. Terwijl in het Khimki-gebied de mogelijkheid van de ontwikkeling van projecten was voorzien, is dat bij het Zavidovo-gebied helemaal niet het geval." Een woordvoerder van het wegenagentschap gaf wel toe dat de weg, mits een wetsaanpassing, mogelijk toch door het gebied zou kunnen gaan.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home