Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, March 10, 2011

Hawaii meest gelukkige Amerikaanse staat

Hawaii is de gelukkigste Amerikaanse staat. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Gallup. De onderzoekers merken op dat Hawaii op drie van de zes onderzochte criteria de hoogste scores haalde. Uit het onderzoek bleek immers dat geen enkele andere Amerikaanse staat een hogere scoorde haalde dan Hawaii op het gebied van emotionele gezondheid, levensevaluatie en fysieke gezondheid. Hawaii haalde in het onderzoek van Gallup een score van 71 procent, gevolgd door Wyoming (69,2 procent) en North Dakota (68,4 procent).

De top tien van de Amerikaanse gelukkigste staten wordt verder gevormd door Alaska (68,3 procent), Colorado (68 procent), Minnesota (68 procent), South Dakota (68 procent), Utah (67,9 procent), Connecticut (67,9 procent), Nebraska (67,8 procent) en Massachusetts (67,8 procent). Het nationale Amerikaanse gemiddelde bedraagt 66,8 procent. Volgens de onderzoekers zouden de beste werkomstandigheden terug te vinden zijn in South Dakota, terwijl Vermont de meest gezonde levensstijl zou hebben.

De minst gelukkige Amerikaanse staat is West-Virginia met een score van 61,7 procent. De groep van de tien minst gelukkige staten bestaat verder uit Michigan (64.6 procent), Delaware (64,2 procent), Nevada (64,2 procent), Ohio (63,8 procent), Alabama (63,7 procent), Arkansas (63,7 procent), Mississippi (63 procent) en Kentucky (61,9 procent). Gallup merkt op dat Nevada, dat zwaar werd getroffen door de economische crisis, de enige westelijke staat is in de onderste regionen van de rangschikking.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home