Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, March 09, 2011

Recordaantal introducties op wereldwijde beurzen

Tijdens de eerste twee maanden van dit jaar is een recordaantal beursintroducties opgetekend. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Ernst & Young. In totaal werden er 193 transacties opgetekend voor een gezamenlijk bedrag van 25,2 miljard dollar. De opleving moet vooral worden toegeschreven aan energie, industrie, grondstoffen en technologie. Daarnaast zorgden ook privatiseringen van staatsbedrijven en afsplitsingen van multinationals een belangrijk aantal beursintroducties.

“Het gebrek aan mogelijkheden om aan kapitaal te komen, maar ook de vele beurslanceringen die zijn uitgesteld sinds de financiële crisis drie jaar geleden uitbrak, hebben gezorgd voor een groeiende pijplijn aan beursintroducties over de hele wereld," stipt Ernst & Young aan. De grootste activiteit werd tijdens de eerste twee maanden van dit jaar opgetekend in China. Acht beursintroducties op de Shanghai Stock Exchange brachten een gezamenlijk bedrag van 4 miljard dollar op, terwijl op de Shenzhen Stock Exchange 51 introducties werden opgetekend met een opbrengst van 6,5 miljard dollar.

Op de Europese beurzen werd met 26 transacties een bedrag van in totaal 1,8 miljard dollar opgehaald. Voor de rest van dit jaar mogen er volgens Ernst & Young onder meer beursgangen worden verwacht door grote privatiseringen in Oost-Europa. Ook in Groot-Brittannië zal naar verwachting een aantal grote beursgangen plaatsvinden. In Duitsland worden introducties verwacht van veel relatief kleine bedrijven uit een brede waaier van sectoren.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home