Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, March 10, 2011

China bouwt dit jaar tien miljoen sociale woningen

China gaat dit jaar een bedrag van 1,3 triljoen yuan investeren in de bouw van sociale woningen. Dat komt overeen met een bedrag van 197 miljard dollar. Bedoeling is om tien miljoen sociale woningen te bouwen met financiële steun van de overheid. Qi Ji, Chinees onderminister van huisvesting en landelijke ontwikkeling, stelt dat minstens 10 procent van de inkomsten uit landverkopen door lokale overheden moet geïnvesteerd worden in gesubsidieerde woningbouw.

Meer dan 500 biljoen yuan zou door centrale en lokale regeringen moeten worden aangebracht. Het saldo zou moeten worden ingevuld door sociale instellingen en particulieren. "Het is volgens Chinees minister van financiën Xie Xuren de eerste keer dat inkomsten uit de landverkopen voor deze doelstellingen worden gebruikt," merkt de Chinese krant China Daily op. "De minister voegde er aan toe dat de inkomsten uit landverkopen het voorbije jaar met 106,2 procent zijn gestegen tot 2,94 triljoen yuan."

De sociale huisvesting moet een onderdeel vormen van de strijd van de Chinese regering tegen de oncontroleerbare prijsstijgingen in de vastgoedsector. Een groter aanbod aan goedkope, sociale woningen zou daarbij de vastgoed-speculatie moeten tegengaan. Ook volgend jaar zouden tien miljoen sociale woningen worden gebouwd. De drie jaar daarop zouden zestien miljoen eenheden moeten worden gebouwd. Wanneer het programma is afgewerkt, zou het project ongeveer 20 procent van het totale Chinese woningaanbod moeten vertegenwoordigen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home