Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, March 09, 2011

Pinewood Shepperton investeert in Britse budgetfilms

De filmstudio Pinewood Shepperton heeft bekend gemaakt miljoenen ponden te zullen investeren in Britse films. Het bedrijf, dat vorig jaar zijn winst met 31 procent zag stijgen tot 5,8 miljoen pond, zegt met vertrouwen naar de toekomst te kijken, ondanks de weinig gunstige economische omstandigheden. Het voorbije jaar werkte Pinewood Shepperton onder meer mee aan nieuwe producties voor Harry Potter en Pirates of the Caribbean, maar zegt een investeringsplan te hebben voor Britse budgetfilms.

Daarbij wordt gemikt op producties met een budget van ongeveer 2 miljoen pond. De filmstudio zou tot 20 procent van die budgetten willen financieren. Ivan Dunleavy, chief executive van Pinewood, merkt op dat de financiële toezeggingen voor elke film mogelijk relatief beperkt blijven, maar hij voegt er aan toe dat de filmmakers daarbij ook de mogelijkheid krijgen om beroep te doen op infrastructuur en expertise van absoluut wereldniveau, wat normaal ver boven hun budget zou liggen.

Pinewood Shepperton merkte verder op dat er ook opnieuw in de eigen infrastructuur zal worden geïnvesteerd. De Britse filmstudio realiseerde vorig jaar een omzet van 43,4 miljoen pond. Dat is een stijging met 8 procent tegenover het jaar voordien. De inkomsten uit filmproducties stegen met 28 procent tot 29,1 miljoen pond. Dunleavy merkte daarbij op dat ook de televisie-divisie het voorbije jaar uitstekende prestaties heeft laten optekenen. Het bedrijf is eigenaar van de filmstudio's Pinewood, Shepperton en Teddington en breidde vorig jaar uit in Canada, Duitsland en Maleisië.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home