Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, March 10, 2011

Daling Britse alcoholconsumptie stopgezet

De daling in de Britse alcohol-consumptie is het voorbije jaar tot stilstand gekomen. De bierverkopen zijn daarentegen wel blijven dalen. Dat is de conclusie van een rapport van de Britse belastingdiensten. De totale Britse alcohol-consumptie zou vorig jaar een groei met 0,6 procent hebben gekend, nadat de zes jaar voordien een terugval met ongeveer 12 procent was opgetekend. Twee jaar geleden nog werd een zware terugval met 6,1 procent genoteerd.

Sterke dranken lieten het voorbije jaar de sterkste groeicijfers noteren. De verkoop van de sector kende een stijging met 4 procent. De bierverkopen daalden daarentegen verder met 1,9 procent. De British Beer & Pub Association (BBPA) stelt dat deze cijfers aantonen dat een vraag voor een bevriezing van de biertaksen gegrond is. Die beslissing zou er volgens de Britse bierfederatie kunnen voor zorgen dat de verschuiving van de consumptie naar sterkere dranken zou kunnen worden ontmoedigd.

"De Britse regering is van plan om de biertaksen verder op te trekken, maar de Britse bierfederatie stuurt erop aan dat die plannen zouden worden opgeborgen," aldus de Britse krant The Daily Mail. "Dat zou volgens de bierfederatie immers de consumenten kunnen aanzetten om te kiezen voor minder sterke dranken en een stimulans betekenen voor de brouwerijen en pubsector." Brigid Simmonds, chief executive van de British Beer & Pub Association, wijst erop dat een bevriezing van de taksen duizenden banen zou kunnen redden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home