Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, March 11, 2011

Ook Europees voetbal eist geld van gokbedrijven

Ook het Europees voetbal eist dat gokbedrijven een gedeelte van hun inkomsten afdragen aan de voetbalfederaties. Daarbij werden de nationale overheden opgeroepen om een wettelijk kader te creëren dat deze inkomstendeling regelt. Eerder had ook Jacques Rogge, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), er al op aangedrongen dat de gokindustrie de sportfederaties zou vergoeden voor de weddenschappen die rond wedstrijden worden georganiseerd.

De Professional Football Strategy Council (PFSC), waarin een aantal Europese voetbalfederaties zetelen, schuift het principe van financiële solidariteit naar voor. "Dat houdt een herverdeling in van de inkomsten van de commerciële exploitatie van professionele voetbalwedstrijden," merkt de organisatie op in een mededeling. Daarbij wordt opgemerkt dat het professionele voetbal steeds meer commercieel wordt geëxploiteerd en dat de sport voor het creëren van die mogelijkheid degelijk moet worden vergoed.

Er wordt opgemerkt dat de organisatoren en clubs het recht moeten hebben om hun toestemming te verlenen aan het gebruik van hun activiteiten voor gokactiviteiten en dat er daarvoor een eerlijke financiële compensatie tegenover moet staan. Er wordt aan toegevoegd dat een dergelijke financiële compensatie ook noodzakelijk is voor het financieren van het voetbal aan de basis en de ondersteuning van de strijd tegen wedstrijdvervalsing en sportieve fraude.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home