Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, March 11, 2011

Amerikaanse steenkoolcentrales hebben gevaarlijkste uitstoot

Steenkoolcentrales leveren de grootste uitstootrisico's op voor de bevolking. Dat is de conclusie van een onderzoek van de American Lung Association. Daarbij wordt opgemerkt dat krachtcentrales op steenkool veel meer gevaarlijke luchtvervuiling veroorzaken dan elke andere industriƫle activiteit. De Verenigde Staten tellen meer dan vierhonderd steenkoolcentrales, die samen jaarlijks meer dan 386.000 ton gevaarlijke stoffen zouden uitstoten.

"Er zijn op dit ogenblik in de Verenigde Staten geen wettelijke beperkingen opgelegd aan de uitstoot van vervuilende stoffen zoals arsenicum, lood, kwik, dioxines en waterstofchloride en chemische producten die het risico op kanker zouden verhogen, zoals formaldehyde, benzeen en radio-isotopen," stipt het rapport van de American Lung Association aan. Het Amerikaanse Environment Protection Agency heeft echter een deadline opgesteld voor het opstellen van een plan om de vervuiling van de steenkoolcentrales te beperken.

"Het is hoog tijd dat er een einde komt aan een leemte in de wetgeving die de steenkoolcentrales toelaat om ongestraft allerlei gevaarlijke stoffen uit te stoten," merkt Charles Connor, chief executive van de American Lung Association, op. "De Amerikaanse bevolking heeft meer dan twee decennia moeten wachten op een degelijke regelgeving terzake. De uitstoot van deze sites bedreigen niet alleen de onmiddellijke omgeving, maar kan met de wind op grote afstand de openbare gezondheid beschadigen."

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home