Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, March 11, 2011

Abu Dhabi lanceert eerste ruimtesatelliet

Eind maart lanceert Abu Dhabi zijn eerste ruimtesatelliet. De satelliet moet militaire, civiele en commerciële diensten leveren. De satelliet werd ontwikkeld door het bedrijf Al Yahsat Satellite Communications (YahSat). De satelliet moet een populatie van meer dan één miljard mensen in zesenveertig landen in het Midden-Oosten, Afrika, Europa en West-Azië kunnen bereiken. Volgens Mohammed Al Za'abi, chief executive van Yahsat, zou een zustersatelliet tegen het einde van dit jaar moeten worden gelanceerd.

YahSat is een divisie van MuMubadala Development Company, de investeringstak van de regering van Abu Dhabi. Het bedrijf kondigde vorig jaar zijn satelliet-programma aan, dat communicatie-toepassingen moet aanbieden aan commerciële gebruikers en overheden. Met het programma zou een investering van 1,6 miljard dollar zijn gemoeid. Het project moet volgens YahSat in Abu Dhabi een nieuw terrein van zakelijke mogelijkheden openen.

De eerste satelliet van YahSat zal diensten leveren aan militaire netwerken, landelijke communicaties, grenscontroles en hulp moeten bieden bij noodgevallen en de werking van hulporganisaties ondersteunen. De satelliet zal worden gelanceerd vanop de Ariane-ruimtevaartbasis in Frans Guyana. De twee satellieten werden ontwikkeld in samenwerking met het Europese defensiebedrijf EADS, waarmee vier jaar geleden een samenwerkingscontract werd ondertekend.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home