Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, February 25, 2011

Russen kopen opnieuw meer plezierboten

De Russische consumenten hebben opnieuw meer interesse in de aankoop van plezierboten, na een dalperiode van twee jaar. Dat blijkt ter gelegenheid van de Moscow Boat Show. Volgens Burevestnik Group, de grootste invoerder van plezierboten in Rusland, kan er sinds het begin van dit jaar een omzetgroei met 20 procent worden opgetekend. Volgens Dmitry Baranov, analist bij Finam, hebben tussen 2 procent en 4 procent van de Russen een gesofisticeerde boot.

"Uit cijfers van het Russische statistische bureau blijkt dat Russen opnieuw meer aan ontspanning en vrije tijd besteden," merkt de Russische krant The Moscow Times op. "Een gedeelte daarvan gaat blijkt naar het yachting te gaan. Andrei Boiko, mede-eigenaar van Burevestnik, stelt dat de markt langzaamaan opnieuw tot leven komt." De krant voegt er aan toe dat boten niet langer het exclusieve domein van de superrijken vormen. De gemiddelde consument is volgens Moscow Boat Show de middenklasse tussen dertig en vijftig jaar.

Er wordt aan toegevoegd dat er vooral interesse is in een boten met een gemiddelde grootte en een prijs tussen 30.000 euro en 500.000 euro. De krant voegt er aan toe dat de vele speedboten, cruisers en yachten op de Moskva-rivier de populariteit van de sector duidelijk maken. "De voorbije twee jaar zijn er in Moskou ongeveer twintig yacht-scholen bijgekomen," stipt The Moscow Times nog aan. "De boten in de Verenigde Staten en Europa worden wel als superieur bestempeld, maar ook de Russische bootindustrie begint te groeien."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home