Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 24, 2011

Rusland heeft meest dodelijke alcoholconsumptie ter wereld

Hoewel Russen op het gebied van alcoholconsumptie wereldwijd slechts op de vierde plaats staan, staat Rusland wel helemaal bovenaan op het gebied van alcohol-gerelateerde overlijdens. Dat is de conclusie van een rapport van de World Health Organization. Dat heeft volgens het Russische Institute for Demographic Studies te maken met de voorkeur van de Russische consument voor sterke dranken in plaats van wijn of bier en met de slechte kwaliteit van de beschikbare producten.

Volgens de World Health Organization is Moldavië met een gemiddeld jaarlijks verbruik van 18,2 liter per hoofd van de bevolking de grootste alcoholconsument van de wereld. Daarna volgen Tsjechië met 16,4 liter en Hongarije met 16,2 liter. Rusland staat op vierde plaats met 15,7 liter. In Rusland is alcohol echter verantwoordelijk voor 20 procent van alle overlijdens bij mannen en 6 procent bij vrouwen. Igor Belobodorov, hoofd van het Institute for Demographic Studies, merkt op dat het hoge alcoholgebruik te wijten is aan het lage inkomen en het strenge klimaat.

In Rusland vertegenwoordigt sterke drank 63 procent van de totale alcohol-consumptie, tegenover 33 procent voor bier en amper 1 procent voor wijn. In Moldavië is dat evenredig verdeeld over de drie types. In Tsjechië staat bier bovenaan met een aandeel van 57 procent. Hongarije verdeelt de consumptie over wijn (40 procent), bier (35 procent) en sterke dranken (24 procent). In de Verenigde Staten bedraagt de gemiddelde alcoholconsumptie 9,4 liter.

Het laagste alcoholgebruik in de wereld werd opgetekend in Afghanistan (0,02 liter), Koeweit (0,1 liter) en Mauretanië (0,11 liter).

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home