Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 23, 2011

Groot-Brittannië heropent oudste commerciële windturbinepark

Groot-Brittannië heeft zijn eerste commerciële windturbine-park heropend na een zware renovatie. Het windturbinepark van Delabole in Cornwall werd twintig jaar geleden in gebruik genomen met tien turbines van 50 meter hoogte. Het park werd nu echter uitgebreid met vier extra turbines van 99 meter hoogte. Die nieuwe turbines zijn efficiënter in het opvangen van de windenergie. De capaciteit van de site wordt daardoor opgedreven tot 9,2 megawatt. Dat is voldoende om 7.000 woningen van elektriciteit te voorzien.

Good Energy, beheerder van de site, investeerde 11,8 miljoen pond in de renovatie van het windturbinepark. "Delabole was het eerste commerciële windturbinepark van Groot-Brittannië en blijft in zijn nieuwe vorm cruciaal voor de Britse duurzame energievoorziening," merkte Chris Huhne, Brits minister van energie, op ter gelegenheid van de heropening van het turbinepark. "Een windturbinepark is bovendien ongevoelig voor onstabiliteit aan de wal en is dus vitaal voor de garantie van duurzame energievoorziening.

Juliet Davenport, chief executive van Good Energy, benadrukte dat Delabole door de capaciteitsverhoging een aandeel van 20 procent heeft in de duurzame energieproductie van het concern. Delabole is volgens haar een eerste project van de pijplijn van nieuwe windenergieprojecten die Good Energy ontwikkelt. Delabole werd negen jaar geleden door Good Energy overgenomen. Uit een rapport is gebleken dat Britse lokale gemeenschappen de volgende twintig jaar ongeveer 12 miljard pond inkomsten zouden kunnen puren uit hernieuwbare energieprojecten.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home