Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 23, 2011

Eén op drieduizend websites verbergt malware

Eén op drieduizend websites verbergt malware. Dat blijkt uit een rapport van het beveiligingsbedrijf Kaspersky. Daarbij wordt opgemerkt dat het voorbije jaar een opvallende stijging werd opgetekend in het aantal web-gerelateerde aanvallen. In totaal werden daarbij meer dan 580 miljoen incidenten geteld. Er wordt aan toegevoegd dat het risico niet langer alleen beperkt blijft tot websites met illegale content, zoals piratensites met films en muziek, maar steeds meer wordt uitgebreid naar legitieme websites zoals shopping en online games.

"De auteurs van de malware mikken op kwetsbare webservers, waarbij de eigenaars vaak onwetend zijn over de aanval," merkt Ram Herkanaidu, onderzoeker bij Kaspersky Lab, op. "De fraudeurs creëren daarbij onder meer een Java-code die zozeer bewerkt wordt dat het bijzonder moeilijk is om de manipulaties te ontdekken. De Java-codes leiden de bezoekers van de websites af naar malware. Vroeger kon dat risico vermeden worden door verdachte websites te vermijden, maar dat is tegenwoordig geen veiligheidsgarantie meer."

Herkanaidu voegt er aan toe dat de bedreiging van dit soort aanvallen steeds groter geworden. "Steeds meer cybercriminelen beginnen een voorkeur te krijgen voor deze technieken," merkt hij op. Onlangs kondigde het beveiligingsbedrijf Symantec aan dat driekwart van de organisaties wereldwijd tijdens de voorbije twaalf maanden het slachtoffer is geworden van een cyberaanval. De kosten daarvan bedragen volgens Symantec gemiddeld 2 miljoen dollar per jaar.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home