Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 23, 2011

Pinewood bouwt filmstudio's in Dominicaanse Republiek

Filmstudio Pinewood Shepperton opent een nieuwe vestiging in de Dominicaanse Republiek. Die vestiging moet zich richten op de Latijns-Amerikaanse markt. Dat heeft Pinewood, vooral bekend voor zijn associatie met de films van James Bond, bouwt in de Dominicaanse Republiek een vestiging van bijna 20 hectaren, met een complex van 5.000 vierkante meter voor geluidsopnames en 15.000 vierkante meter productie-infrastructuur. Er komt ook een gebied van bijna 4 hectaren met water-effecten, met inbegrip van een externe watertank van 75 vierkante meter.

Pinewood maakte bekend dat de werken onmiddellijk van start gaan en de nieuwe site zou begin volgend jaar operationeel moeten kunnen zijn. De watertank wordt voorzien van natuurlijke oceaan-gezichten en blue screen en krijgt een volledig uitgerust departement voor duikoperaties. Pinewood is naar eigen zeggen de enige site in de regio die dergelijke mogelijkheden aanbiedt. Ivan Dunleavy, chief executive van Pinewood, merkt op dat de filmstudio met het aanbod wil inspelen op de groeiende Latijns-Amerikaanse filmmarkt.

Pinewood had eerder uitbreidingsplannen in Groot-Brittannië. Er werd een voorstel gedaan om in Buckinghamshire een site van ruim 50 hectaren uit te bouwen. Met het project was een investering van ruim 200 miljoen pond gemoeid. De site zou onder meer kopieën hebben gekregen van straten in New York, Parijs en Venetië. Ook waren er plannen om 1.500 woningen te bouwen. Het plan werd twee jaar geleden echter door de lokale autoriteiten afgewezen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home