Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 23, 2011

Amerikaanse latinos hebben achterstand in technologiegebruik

In de Verenigde Staten blijkt er een belangrijke kloof te bestaan in het technologiegebruik tussen blanken en latinos. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Pew Research Center. Daarbij wordt opgemerkt dat internet, breedband en mobiele telefonie bij latinos een lagere penetratie kennen dan bij de blanke bevolking. Er wordt aan toegevoegd dat latinos op het gebied van breedband ook een achterstand hebben tegenover Afro-Amerikanen, maar hetzelfde niveau hebben op het gebied van internet en mobiele telefonie.

De onderzoekers stellen dat vorig jaar 65 procent van de Latino-Amerikanen en 66 procent van de Afro-Amerikanen gebruik maakten van het internet. Bij blanke Amerikanen steeg dat echter tot 77 procent. Op het gebied van breedband halen blanke Amerikanen echter een score van 65 procent, tegenover 52 procent bij de Afro-Amerikanen en 45 procent bij Latino-Amerikanen. Ook bleek 85 procent van de blanke Amerikanen een mobiele telefoon te beschikken, tegenover 79 procent bij de Afro-Amerikanen en 78 procent bij de Latino-Amerikanen.

Het Pew Research Center merkt op dat Latino-Amerikanen in het algemeen een lager opleidingsniveau en een lager inkomen hebben dan blanken. "Wanneer deze factoren worden weggefilterd, wordt de kloof op het gebied van technologiegebruik echter helemaal gedicht," merken de onderzoekers op. "Blanken en latinos met dezelfde socio-economische karakteristieken vertonen een gelijkaardig patroon in het gebruik van technologie." Er wordt wel opgemerkt dat latinos vaker uitsluitend een mobiele internetverbinding hebben dan blanken.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home