Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, February 22, 2011

Internet verhoogt het risico op overspel

Overspel is een groot risico bij online relaties. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van het reclamebureau Euro RSCG. Daarbij wordt opgemerkt dat meer dan de helft van de respondenten van mening is dat het internet het voor de gebruikers gemakkelijker heeft gemaakt om zijn partner te bedriegen. Dat geldt ook voor de oudere bevolkingsgroep, want ook bij de senioren zegt nog altijd 55 procent dat het internet overspel gemakkelijker heeft gemaakt.

Uit het onderzoek is gebleken dat 22 procent van de mannen en 12 procent van de vrouwen een romantische, seksuele of erotische relatie heeft ontwikkeld. Bij de zogenaamde prosumers - bijzonder actieve internetgebruikers - stijgt dat tot 32 procent. Er wordt opgemerkt dat bij de jongere generatie 24 procent van de respondenten een online relatie toegeeft. Bij de senioren blijft dat beperkt tot 7 procent. De onderzoekers voegen er aan toe dat ook 12 procent van de gehuwde respondenten een online relatie toegeeft.

Er wordt aan toegevoegd dat zowel gespecialiseerde websites als media door de respondenten naar voor worden geschoven als platform waarop een relatie kan worden ontwikkeld. Helemaal bovenaan staan echter sociale netwerksites zoals Facebook. Bij de prosumers zegt 52 procent sociale netwerksites als een platform voor mogelijke online relaties. Bij de jongere gebruikers wijst 40 procent eveneens naar de sociale netwerken. Er wordt aan toegevoegd dat mannen voor alle platformen hoger scoren dan vrouwen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home