Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 21, 2011

China blijft belangrijke toeleverancier voor bedrijfsleven

China blijft een belangrijke toeleverancier voor het bedrijfsleven. Dat is de conclusie van een enquête van het adviesbureau PricewaterhouseCoopers bij chief executives over de hele wereld. Daarbij wordt opgemerkt dat 37 procent van de chief executives verwacht om hun toeleverings-operaties wellicht naar China te zullen verschuiven. Dat heeft volgens 63 procent van de betrokken chief executives vooral te maken met kostenefficiëntie.

Er wordt aan toegevoegd dat 22 procent van de chief executives aangeeft zijn toeleverings-operaties naar de Verenigde Staten te zullen verschuiven. "Een overheersende reden voor die trend kon niet worden gegeven," merkt Pricewaterhousecoopers op. Daarna volgen India (15 procent), Duitsland (14 procent) en Brazilië (11 procent). Kostenefficiëntie was daarbij ook de belangrijkste reden voor India (55 procent) en Brazilië (31 procent), maar Duitsland werd het meest geciteerd om innovatieve redenen (31 procent).

Wanneer gevraagd wordt naar mogelijke bedreigingen voor economische groei, wijzen de chief executives in eerste plaats naar het overheidsbeleid. Daarbij staat de recessie op de eerste plaats, gevolgd door budgettekoren en overregulering. Er wordt op gewezen dat drie jaar geleden de beschikbaarheid van cruciale vaardigheden nog op de eerste plaats stond. Dat staat nu pas op de vierde plaats. De voorbije twee jaar stond dat echter op de zevende en achtste plaats. Het is het derde jaar op rij dat de recessie op de eerste plaats wordt gezet.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home