Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, February 22, 2011

Russische verkiezingen cruciaal voor beurstoekomst Moskou

Moskou heeft alles om een internationaal financieel centrum te worden, maar de volgende twaalf tot vijftien maanden zullen daarbij beslissend zijn. Dat zegt Zdenek Turek, het hoofd van Citibank Russia en lid van het comité dat vorig jaar door de Russische overheid werd opgezet om de administratieve barrières aan te pakken die de uitbouw van een financieel centrum zouden kunnen belemmeren. Hij wees er daarbij op dat de presidentiële verkiezingen van volgend jaar al een schaduw beginnen te werpen op het investeringsklimaat.

Zdenek Turek merkt op dat een herschikking van de Russische financiële infrastructuur noodzakelijk zal zijn om de internationale aandacht te vestiging op de roebel. "Op dit ogenblik is het minder efficiënt om te investeren dan in elke andere markt met een belangrijke beursinfrastructuur," merkte hij op tegenover de Russische krant The Moscow Times. Een aantal waarnemers hebben al gewezen op politieke stabiliteit, corruptie en de rechterlijke onafhankelijkheid als cruciale elementen voor de financiële toekomstplannen van Moskou.

Turek merkt op dat de visa-veranderingen van vorig jaar weliswaar een verbetering waren, maar om meer investeringen aan te trekken zijn volgens hem een volledige transparantie en een absolute wettelijkheid cruciaal. In september vorig jaar stond Moskou wereldwijd nog op een achtenzestigste plaats bij de wereldwijde financiële centra. Moskou staat daarbij achter steden zoals Warschau, Milaan, Stockholm en Glasgow en drie plaatsen hoger dan Sint-Petersburg, dat als vierde laatste werd gerangschikt.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home