Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 24, 2011

Vrouwen hebben verkeerde perceptie over eigen lichaam

Bijna de helft van de vrouwen gelooft ten onrechte dat hun figuur voldoet aan de wensen van de man. Bovendien hebben ze zelf een verkeerd beeld van hun eigen lichaam. Dat is de conclusie van een Brits onderzoek van het fitness-evenement Vitality Show. Volgens de onderzoekers hebben vrouwen zoals Sophia Loren, Marilyn Monroe en Elizabeth Taylor een ideale lichaamsverhouding die de andere sekse het meest aanspreekt. Aan dat model zouden de hedendaagse vrouwen echter niet meer beantwoorden.

Bij een vraag om hun lichaam te vergelijken met fruit of groente, maakte ruim 27 procent van de vrouwen gewag van een pompoen, gevolgd door een peer of appel (21 procent), aubergine (16 procent) en wortel of broccoli (15 procent). "In werkelijkheid kan bij de helft van de vrouwen een appel als beeld naar voor geschoven worden in plaats van een peer of pompoen, zoals velen zelf denken," aldus de Britse krant The Telegraph. "Vrouwen hebben minder ronde vormen dan ze aanvankelijk dachten."

"Onze tailles zijn gegroeid en vrouwen zijn voller rond de taille dan ooit tevoren," merkt gezondheidsspecialiste Marilyn Glenville op. "Onze stressvolle levens zijn hiervan de oorzaak. Wanneer we gestrest zijn, ontdoet het lichaam zich van de extra energie in de vorm van vet en glucose. Tenzij men een fysische inspanning doen, is het lichaam gedoemd het vet rond de taille op te slaan. Dat is het gevolg van de ligging van de taille in de omgeving van de lever, waar het snel omgezet kan worden in energie.”

"De pompoenfiguur wordt in de westerse wereld gezien als het ideale model en het is dus begrijpelijk dat vrouwen hun lichaam op deze manier willen zien," merkt psychologe Stally Stubbs op. "De realiteit is echter dat slechts 8 procent van de vrouwen echt een zandloperfiguur heeft. Vrouwen moeten realistischer zijn en de pluspunten en gebreken van het lichaam accepteren."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home