Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, February 25, 2011

Italië wil Olympische Spelen in Rome

De Italiaanse regering zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Rome over negen jaar de Olympische Spelen kan organiseren. Dat heeft de Italiaanse premier Silvio Berlusconi gezegd nadat Mario Pescante (72), ondervoorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, als voorzitter van het biedingscomité was aangesteld. Pescante, een gewezen voorzitter van het Italiaanse Olympische Comité (CONI), werd aangesteld nadat twee andere kandidaten hadden afgehaakt. Rome organiseerde ook al in 1960 de Olympische Spelen.

Eerder had Luca Di Montezemolo, voorzitter van Ferrari, het aanbod om voorzitter te worden van het biedingscomité, afgewimpeld. Ook ondernemer Nerio Alessandri, actief in de sector van de fitness-apparatuur, wees het aanbod af. Rome was ook kandidaat voor de organisatie van de Olympische Spelen van 2004, maar werden uiteindelijk toegewezen aan Athene. Berlusconi stelde dat de kandidatuur een stimulans zal betekenen voor de economische ontwikkeling en groei van de stad.

Rome is de eerste stad die zijn officiële kandidatuur heeft ingediend, maar verwacht wordt dat ook Zuid-Afrika, Japan, de Verenigde Arabische Emiraten en Spanje het evenement zullen willen binnen halen. Pescante gaf toe dat er nog een hele weg moet worden afgelegd. Er zal aan een financieel plan worden gewerkt, dat aan het Italiaanse parlement zal worden voorgelegd. Het Internationaal Olympisch Comité zal over twee jaar een definitieve beslissing nemen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home