Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 24, 2011

Hainan moet groot internationaal toeristisch resort worden

China wil de economie van het eiland Hainan stimuleren door lokale bedrijven aan te moedigen om financiële middelen te verwerven op de kapitaalmarkt en de provincie te ontwikkelen tot een internationaal toeristische regio. Tijdens het nieuwe vijfjarenplan zullen minstens tien lokale bedrijven een beursintroductie realiseren. Luo Shixiang, assistent secretaris-generaal van de provincie Hainan, kondigde aan dat de provinciale overheid de nodige richtlijnen zal uitwerken om een kapitaalmarkt te ontwikkelen en reguleren.

"De lokale overheid zal zich richten op het ontwikkelen van kapitaalintensieve sleutelindustrieën, zoals toerisme, infrastructuur, tropische landbouw en hightech," aldus de krant China Daily. "Luo Shixiang benadrukt dat de kapitaalmarkt moet worden gebruikt om de infrastructuur, zoals openbaar vervoer en afvalverwerking, te verbeteren. Hij voegde er aan toe dat het algemene investeringsklimaat van Hainan moet worden verbeterd." Op dit ogenblik telt Hainan drieëntwintig beursgenoteerde bedrijven, die vorig jaar samen een bedrag van 1,88 miljard dollar ophaalden.

Op dit ogenblik komen vijfenzestig bedrijven in aanmerking voor een beursintroductie. Drie bedrijven hebben al een dossier ingediend bij de regulator. In december vorig jaar keurde China plannen toe om van Hainan tegen het einde van het decennium een internationaal toeristisch resort te maken. Er zijn ook plannen om van Hainan de tweede grootste internationale winkelbestemming van de wereld te maken, na Hongkong. Er zijn daarbij ook belastingskortingen voorzien voor buitenlandse toeristen en reizigers uit Taiwan, Hongkong en Macao.

Hainan is de grootste speciale economische zone van China. Het voorbije jaar ontving de provincie bijna 26 miljoen externe bezoekers. Daardoor steeg de omzet van de lokale toeristische industrie met 22 procent tot 25,8 miljard yuan.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home