Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 24, 2011

Bezorgdheid over aankopen in applicatiewinkel van Apple

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) gaat applicaties uit de AppStore van Apple onder de loep nemen omdat kinderen onbewust grote bedragen zouden uitgeven met de aanschaf van mobiele applicaties. Daarmee reageert de Amerikaanse regulator op een controverse die is ontstaan rond Smurf's Village, een iPhone-spel van Capcom. Het bleek in de applicatie bijzonder gemakkelijk te zijn om dure objecten voor het game te kopen.

"Vorig jaar werd een mededeling aan het spel toegevoegd die spelers waarschuwt voor ze een aankoop doen, maar Apple zou altijd regelmatig klachten ontvangen over dure afrekeningen," merkt de Amerikaanse krant The Washington Post op. "Volgens een aantal bronnen zou Apple de ontwikkelaars van het game al hebben aangemaand om de nodige veiligheidsmaatregelen in te lassen, maar de Federal Trade Commission zou de zaak toch willen opvolgen."

"De aankopen binnen een aantal applicaties voor iPhones, iPads en iPods, vormen een reden tot bezorgdheid," benadrukte een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regulator in een brief aan een aantal belangengroepen. "Sommige consumenten, waaronder vooral kinderen, lijken de gevolgen van deze aankopen niet te begrijpen. Het is dan ook absoluut noodzakelijk dat de situatie nauwlettend zal worden opgevolgd."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home