Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, February 25, 2011

Kinderen op boerderij lopen minder risico op astma

Kinderen die op een boerderij opgroeien, lopen minder risico's op astma. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Children's Hospital van de Munich University in Duitsland. Daarbij bleek dat kinderen op een boerderij 51 procent minder risico lopen op astma. Dat is volgens de onderzoekers wellicht te wijten aan de blootstelling aan een diversiteit van microben die mogelijk bescherming zouden kunnen bieden. De onderzoekers zeggen een aantal microben ontdekt te hebben die bescherming tegen astma zouden bieden.

Onderzoeksleider Markus Ege geeft toe dat het nog niet helemaal duidelijk is op welke manier deze microben bescherming bieden. "Mogelijk creƫert de combinatie van een aantal micro-organismen in het milieu een immuunsysteem dat astma tegengaat. Het zou echter ook kunnen zijn dat de blootstelling aan een diversiteit van microben de werking van bepaalde micro-organismen tegengaat." Eerder onderzoek heeft al uitgewezen dat kinderen op boerderijen minder gevoelig zijn voor astma en allergieƫn, vooral als ze worden blootgesteld aan koeien, varkens en hooi.

De onderzoekers merken op dat de impact van de boerderij-omgeving zowel in een stedelijke omgeving als in een rurale omgeving kan worden vastgesteld. Markus Ege waarschuwt wel dat uit het onderzoek niet mag worden afgeleid dat microben in het algemeen als gezond zouden mogen worden bestempeld of dat ouders hun kinderen bewust aan microben zouden moeten blootstellen. James Gern, professor kindergeneeskunde aan de School of Medicine and Public Health aan de University of Wisconsin, stelt dat de beschermende werking verder moet worden onderzocht.

Verder onderzoek zou volgens Gern mogelijk uiteindelijk kunnen leiden tot een oplossing om astma in de toekomst te voorkomen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home