Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, February 26, 2011

India wil einde maken aan exuberante bruiloften

De Indiase regering wil een einde maken aan de exuberante bruiloften en feesten die steeds meer vermogende burgers organiseren om hun quasi ongelimiteerde rijkdom te tonen. Voor Kuruppasserry Varkey Thomas, minister van consumentenzaken, vormt de maatregel een onderdeel van een strategie om de voedselbevoorrading van de arme bevolking te garanderen. Ook in buurland Afghanistan werd al een verbod op rijkelijke huwelijksfeesten ingevoerd om de crisis te bestrijden.

Uitgebreide huwelijksfeesten zijn in India een traditie, maar door de snelgroeiende rijke klasse is daar een exuberante dimensie aan toegevoegd. "De snelle economische groei van het land heeft het aantal rijken dan ook gevoelig doen toenemen, maar heeft ook voor een grote inflatie van de voedselprijzen gezorgd," merkt het persbureau Reuters op. "Daarvan is vooral de armere bevolking het slachtoffer geworden, want die kan die voedselproducten niet langer kopen."

"Ongeveer 15 procent van alle granen en groenten worden verspild aan extravagante en luxueuze aangelegenheden," merkt minister Thomas op. "Daarom wordt er aan een wet gewerkt die een limiet moet stellen aan de hoeveelheid voeding die tijdens dergelijke feesten wordt uitgedeeld. Een dergelijke vertoning van rijkdom is vulgair, wanneer men bedenkt dat de helft van de kinderen onder de vijf jaar in India ondervoed is." De oppositie meent echter dat de Indiase regering beter de corruptie en het zwaar inefficiƫnte systeem van voedseldistributie zou aanpakken.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home