Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, February 26, 2011

Europese groei Android benadert 1.000 procent

Het mobiele besturingssysteem Android is in Europa op één jaar tijd met 951 procent gegroeid. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau ComScore in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Apple kende een groei met 115 procent, gevolgd door Blackberry (65 procent). ComScore laat wel optekenen dat Symbian, het besturingssysteem van Nokia, Europees marktleider blijft. Het besturingssysteem liet een groei met 12 procent optekenen.

Uit het onderzoek blijkt dat Android in de onderzochte regio eind vorig jaar 8,7 miljoen gebruikers telde. Apple telde 14,5 miljoen gebruikers. In het algemeen werd bij het smartphone-gebruik een groei met 9,5 procent opgetekend. Volgens het onderzoek beschikt 31,3 procent van de bevolking uit de betrokken landen over een smartphone. Dat is een hogere score dan in de Verenigde Staten, waar een penetratie van 27 procent werd opgetekend. In de Verenigde Staten werd wel een snellere groei opgetekend.

De onderzoekers voorspellen bovendien dat dit jaar meer dan de helft van de bevolking in de betrokken regio zal beschikken over mobiel internet. In december vorig jaar kende het mobiele internet in de regio een penetratie van 47,1 procent. Dat betekende een groei met 5,4 procent op één jaar tijd. Verder bleek uit het onderzoek dat 7,5 procent van de respondenten ingeschreven had op een plan van onbeperkt mobiel internet.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home