Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, February 25, 2011

Tijdperk van het bloggen is nog niet afgelopen

Een aantal analisten merkt op dat het bloggen over zijn hoogtepunt is, maar die beweringen kloppen niet met de werkelijkheid. Dat zegt Mathew Ingram, technologie-journalist bij het webmagazine Gigaom. Hij verwijst daarbij naar een onderzoek van het Pew Research Center, waaruit zou gebleken zijn dat jongeren blogs verlaten en overstappen op sociale netwerken zoals Facebook. Maar de cijfers tonen volgens Ingram in werkelijkheid aan dat het bloggen nog altijd aan het toenemen is. Het fenomeen kent volgens Ingram echter wel een duidelijke evolutie.

"Het Pew Research Center merkt op dat het bloggen onder jongeren tussen twaalf en zeventien jaar tegen het einde van het voorbije decennium op twee jaar tijd met de helft is gedaald," aldus Ingram. "Maar in de leeftijdsgroep tussen achttien en drieƫndertig jaar is er slechts sprake van een daling met 2 procent, terwijl in de demografie tussen vierendertig en vijfenveertig daarentegen een stijging met 6 procent werd opgetekend. Op het Blogger-platform daalde het aantal Amerikaanse unieke gebruikers met 2 procent, maar wereldwijd werd een groei met 9 procent genoteerd."

"Er kan een gelijkenis worden getrokken met beweringen dat het internet over zijn hoogtepunt is, zoals al werd beweerd," merkt Ingram nog op. "In werkelijkheid is het internet in evolutie en breidt het uit naar andere gebieden. Het klopt dat Facebook en Twitter door hun snelheid en gebruiksgemak vele gebruikers van het bloggen hebben weggehaald, maar beiden hebben ook op vele manieren het bloggen versterkt. Bloggen is geƫvolueerd tot een continue manier van publiceren. Er is een wisselwerking ontstaan tussen blogs en posts op sociale netwerken."

In werkelijkheid is er volgens Ingram een brede waaier van platforms ontstaan. "Het feit dat er zoveel mogelijkheden zijn ontstaan, heeft ervoor gezorgd dat mensen meer kans hebben om een publicatie-kanaal te vinden dat hen past," voert Ingram nog aan. "Zelfs al zou het echte bloggen op de terugweg mogen zijn, dan blijft de sector van de persoonlijke publicatie gezonder en bloeiender dan ooit voordien."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home