Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, February 26, 2011

Wereldwijde fusie-activiteit met één derde gestegen

Het aantal fusies en overnames is het voorbije jaar wereldwijde met 33 procent gestegen in vergelijking met het jaar voordien. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau IntraLinks. Tijdens het vierde kwartaal van het jaar werd een stijging met 20 procent opgetekend tegenover dezelfde periode het jaar voordien, maar dat betekende wel een daling met 3 procent tegenover het kwartaal voordien. Dat betekende de eerste daling in anderhalf jaar.

Er wordt opgemerkt dat er in alle regio's een belangrijke stijging kon worden opgetekend, maar wel het grootste was in de groeimarkten. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika (Emea) werd een stijging met 33 procent opgetekend en in de Verenigde Staten werd een toename met 26 procent genoteerd, maar in Azië werd een stijging met 65 procent opgetekend en ook in Zuid-Amerika werd een groei met 55 procent genoteerd. De wereldwijde fusiebeweging zit nu terug op het niveau van drie jaar geleden.

Volgens de onderzoekers is de toename te danken aan de continue stabiliteit in de equity-markt, gunstige rentetarieven, de heropleving van financiële sponsoractiviteiten door grotere kapitaalvoorraden, een organisatiegroei die alleen kan worden gerealiseerd door fusies en overnames en een behoefte aan natuurlijke grondstoffen. IntraLinks verwacht ook voor dit jaar een verdere groei, vooral in Azië en Zuid-Amerika, waar de hoeveelheid van intraregionale deals tussen groeiende markten naar verwachting het sterkst zou groeien.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home