Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, February 26, 2011

Eminem onttroont Lady Gaga op Facebook

De Amerikaanse zangeres Lady Gaga is niet langer de meest populaire artiest op de sociale netwerksite Facebook. De zangeres werd immers voorbij gestoken door Eminem, die inmiddels bijna 29 miljoen volgelingen heeft verzameld. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse statistiekenwebsite Famecount. Eminem heeft inmiddels bijna 20.000 volgelingen meer dan Lady Gaga. Wijlen Michael Jackson blijft echter nog altijd op de eerste plaats staan met ruim 29 miljoen volgelingen.

Verwacht wordt dat Eminem op de korte termijn ook Michael Jackson zal voorbij steken. Onlangs slaagde hij er ook in om als derde artiest in de geschiedenis de magische grens van één miljard hits op Youtube te doorbreken. Ook hier was Lady Gaga de eerste die deze mijlpaal wist neer te zetten. Het tieneridool Justin Bieber volgde als tweede en heeft Lady Gaga inmiddels ingehaald. De zangeres behoudt met 8 miljoen volgelingen wel haar eerste plaats op Twitter met ruim acht miljoen volgers. Eminem heeft daar slechts 3 miljoen volgelingen.

Daarmee haalt Eminem op Twitter nog net de top twintig van de artiesten, die wordt afgesloten door Snoop Dogg. De top wordt na Lady Gaga gevormd door Justin Bieker, Britney Spears, Katy Perry, Rihanna en Jessica Simpson. Op Facebook worden Eminem en Lady Gaga gevolgd door Rihanna en Linkin Park. Eminem verzamelt op Facebook meer dan een half miljoen nieuwe volgelingen per week, maar de fangroep van Rihanna zou een snellere groei kennen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home