Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, January 26, 2011

Weinig Amerikaanse jongeren geschikt voor wetenschap

Slechts weinig Amerikaanse studenten hebben de nodige vaardigheden die zouden kunnen leiden tot carrières in wetenschap en technologie. Dat is de conclusie van een nationale test. De Amerikaanse onderwijswereld heeft het over een alarmerende vaststelling. Opgemerkt wordt dat slechts één procent van achttienjarigen in de hoogste resultatencategorie valt. Bij de dertienjarigen was dat twee procent. Bovendien bleek dat minder dan de helft voldeed aan de bekwaamheidstest, waarbij velen een minimale wetenschappelijke kennis tentoon spreidden.

Volgens Arne Duncan, Amerikaans minister van onderwijs, tonen de cijfers aan dat studenten niet voldoende leren om het land toe te laten zijn status als internationaal leider in de wetenschap te behouden in een wereld die steeds meer door technologie wordt beheerst. Alan Friedman, gewezen directeur van de New York Hall of Science, voegt er aan toe dat de Verenigde Staten niet langer in de mogelijkheid lijkt te zijn om een volgende generatie van wetenschappelijke en technologische leiders te vormen.

Er wordt opgemerkt dat er tussen de etnische groepen grote verschillen worden opgetekend. Bij de Afro-Amerikanen bleek slechts 10 procent te voldoen aan de bekwaamheidstest, tegenover 46 procent bij blanke Amerikanen. Ook Latino-Amerikanen lieten alarmerend lage scores optekenen. Dat is volgens experts bijzonder alarmerend omdat deze etnische groepen de snelste groeiende populatie bij de Amerikaanse jongeren vormen, waardoor het opkrikken van hun niveau bijzonder dringend zou worden. Velen begrijpen volgens de tests zelfs niet de meest elementaire wetenschappelijke begrippen.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home