Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, January 25, 2011

Hotelsector Californië krijgt zware klappen van recessie

Het voorbije jaar hebben in de Amerikaanse staat Californië 138 hotels de deuren moeten sluiten. Dat is een stijging met 122 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een vastgoedrapport van de Altas Hospitality Group. De toename wordt in hoofdzaak geweten aan het feit dat vele eigenaars voor het uitbreken van de economische crisis belangrijke uitbreidingen en renovaties hebben doorgevoerd, maar het door de recessie bijzonder moeilijk kregen om de aangegane kredieten terug te betalen.

"In het rapport wordt opgemerkt dat deze neerwaartse spiraal ook tijdens de eerste helft van het nieuwe jaar verder zal worden doorgetrokken, vooraleer de situatie door de sterkere economie opnieuw kan beginnen te verbeteren," merkt de Amerikaanse krant The Los Angeles Times op. Het grootste faillissement van het voorbije jaar in Californië was de sluiting van het San Jose Holiday Inn, dat 512 kamers aanbood, in de buurt van het Norman Y. Mineta International Airport.

Het grootste aantal sluitingen werd opgetekend in San Bernardino County, waar zeventien hotels het voorbije jaar de activiteiten stopgezet hebben. Daarna volgen San Diego County met zestien sluitingen en Los Angeles County met twaalf sluitingen. Vooral onafhankelijk uitgebate hotels werden het slachtoffer van sluitingen. Er wordt aan toegevoegd dat in oktober vorig jaar nog een akkoord kon gesloten worden voor de overname van de noodlijdende keten Extended Stay of America, in in Californië meer dan honderd vestiging telde.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home