Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, January 25, 2011

Saudische banken hebben geen overheidssteun nodig

De Saudi-Arabische banken zullen geen beroep op financiële hulp van de overheid moeten doen. Dat heeft Mohammad Al Jasser, gouverneur van het Saudi Arabian Monetary Agency, gezegd. De banken hebben volgens Al Jasser voldoende maatregelen genomen om zichzelf tegen slechte leningen in te dekken en hij benadrukte dat er geen enkele nood was om provisies aan te leggen. De meeste Saudische banken hebben tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar uitstekende cijfers laten optekenen.

"Saudi-Arabië is één van de weinige landen die zijn financiële instellingen niet heeft moeten ondersteunen of de portfolio van de banken heeft moeten uitzuiveren," merkte Al Jasser op tegenover de krant Arabian Business. "De Saudische financiële wereld heeft voor het uitbreken van de crisis een tegen-cyclisch beleid gevoerd en die strategie zal ook in de toekomst gehandhaafd blijven." Al Jasser had in oktober vorig jaar benadrukt dat de provisies van de banken meer dan 100 procent van de schulden moesten vertegenwoordigen.

"Wanneer het aantal risicovolle leningen daalt, is het ook normaal dat de banken tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar minder provisies hebben hoeven aan te leggen," benadrukte Al Jasser nog op. "De banken hebben op dit ogenblik voldoende provisies om elke situatie aan te kunnen." Hij voegde er aan toe ook geen nood te zien voor het aanleggen van grote provisies. De financiële sector van Saudi-Arabië werd zwaar getroffen door de schuldherschikking bij familiale bedrijven. Daardoor viel de kredietverstrekking grotendeels stil, maar die situatie is zich opnieuw langzaam aan het herstellen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home