Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, January 25, 2011

Eén glas extra bier per Chinees heeft grote gevolgen

Eén extra glas bier per week voor de Chinese mannen zou een jaarlijkse gerstproductie van 231.235 hectaren in Groot-Brittannië vergen. Dat komt overeen met één vijfde van de huidige productie. Dat blijkt uit een berekening van het Institute of Grocery Distribution (IGD) in opdracht van het Britse Government Office for Science, waarmee naar eigen zeggen aangetoond wordt welke belangrijke impact minieme gedragsveranderingen in grote populaties kunnen hebben op de wereldwijde voedingsproductie.

"Om de Chinese mannelijke bevolking één glas extra per week te kunnen bezorgen, moet de bierproductie volgens het rapport met 7,5 miljard liter worden opgedreven," voert het webmagazine Beveragedaily.com aan. "Dat zou 1,34 miljoen ton gerst vergen." Er wordt aan toegevoegd dat er bij deze berekening ook nog met andere factoren rekening zou moeten worden gehouden, zoals de extra voorraden glazen en flessen, labels en kroonkurken, het koken van het extra water en het afkoelen van het bier, distributie en afvalverwerking.

Het Britse Government Office for Science merkt daarbij op dat het beleid vandaag en in de toekomst heel weloverwogen beslissingen moet nemen om ervoor te zorgen dat een wereldbevolking van negen miljard mensen op een voldoende en duurzame wijze kan gevoed worden. Onder meer wordt opgemerkt dat er met de gepaste socio-economische, institutionele en politieke omstandigheden voor nieuwe technologieën en praktijken voor een belangrijke productieverhoging kan worden gezorgd. Er moet daarbij volgens het rapport echter worden geïnvesteerd in infrastructuur, marktontwikkeling en technologie.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home