Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, January 22, 2011

Raceteam Williams Formula One denkt aan beursgang

Het Britse raceteam Williams Formula One overweegt een notering op de beurs. Dat heeft Adam Parr, voorzitter van het raceteam, gezegd. Eigenaar Frank Williams zou echter wel een meerderheidsbelang in het team in handen houden. Mede-oprichter Patrick Head zou eveneens een substantieel belang in het team verwerven. De beursgang is volgens Williams niet in de eerste plaats bedoeld om financiële middelen te verzamelen, maar wel om de toekomst van het team op lange termijn te verzekeren.

Williams is één van de meest succesvolle teams uit de Formule Eén, maar is gevoelig teruggevallen sinds hun dominante periodes tijdens de jaren tachtig en negentig. Het is inmiddels al dertien jaar geleden dat er nog een titel werd behaald en sinds zes jaar heeft het team ook geen enkele wedstrijd meer gewonnen. "Het ontbeert het team vooral financiële middelen om met de absolute top te kunnen concurreren," aldus BBC News. Het team komt volgend jaar uit met de Braziliaanse veteraan Rubens Barrichello en de Venezolaanse debutant Pastor Maldonado.

Frank Williams zegt ernaar te streven om het team nog lang in competitie te houden. "Maar daarvoor is een eigendomstructuur nodig die Williams toelaat om een onafhankelijk constructeur te blijven," merkt hij op. "Dat kan volgens ons het best met een bredere aandeelhouders-basis, gekoppeld aan een aantal investeerders op lange termijn die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse leiding over het team." Het team ontkent ten stelligste dat met een beursgang het vertrek van Frank Williams wordt voorbereid.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home