Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, January 22, 2011

Football blijft populairste Amerikaanse sport

Bij de Amerikaanse sportliefhebbers geeft 31 procent de voorkeur aan het professionele football. Baseball volgt met 17 procent op de tweede plaats. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Harris. Er wordt wel opgemerkt dat baseball zijn achterstand tegenover het football heeft verkleind. Vorig jaar gaf immers 35 procent zijn voorkeur voor het professionele football te kennen, terwijl 16 procent een keuze maakte voor baseball. De onderzoekers merken stellen dat er de voorbije jaren heel wat fluctuaties zijn geweest in het populariteitsverschil tussen beide sporten.

In het midden van de jaren tachtig drukte 24 procent van de sportliefhebbers zijn voorkeur uit voor football, terwijl 23 procent voor baseball koos. Op de derde plaats volgt het college football (12 procent). Nog verderop staan autosport (7 procent), het professionele basketbal (6 procent), ijshockey (5 procent) en soccer en college basketbal (4 procent). Alle andere sporten krijgen minder dan 2 procent van de voorkeurstemmen achter zich. De onderzoekers merken wel op dat het vrouwelijke professionele basketbal en het vrouwelijke college basketbal geen enkele voorkeurstem halen.

Harris merkt op dat er bij de populariteit van de sporten heel wat demografische verschillen kunnen worden opgemerkt. Professioneel football geniet onder meer een grotere populariteit bij Afro-Amerikanen (45 procent) en babyboomers (37 procent). Daarentegen zijn er bij de echoboomers (23 procent) en Latino-Amerikanen (26 procent) minder liefhebbers van het football te vinden. Baseball daarentegen geniet een grotere populariteit bij senioren (21 procent) en Latino-Amerikanen (20 procent), maar minder bij Afro-Amerikanen (6 procent) en echoboomers (13 procent).

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home