Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 20, 2011

Johnny Depp meest populaire acteur bij Amerikaanse publiek

Johnny Depp was het voorbije jaar de meest populaire filmster van de Verenigde Staten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Harris. Het jaar voordien stond Johnny Depp nog een tweede plaats, maar het voorbije jaar onttroonde hij de inmiddels legendarische Clint Eastwood, die tot een negende plaats is teruggezegd. De tweede plaats wordt inmiddels ingenomen door Denzel Washington, die het jaar voordien nog op een derde plaats stond.

Hoewel hij al meer dan dertig jaar geleden overleden is, steeg John Wayne van een zevende naar een derde plaats. Wayne profiteerde volgens Harris blijkbaar van de remake van zijn film 'True Grit' uit het einde van de jaren zeventig, die hem een Academy Award als beste acteur opleverde. De top vijf wordt rond gemaakt door Harrison Ford en Angelina Jolie, die het jaar voordien niet in de top tien waren terug te vinden. Harrison en Jolie komen in de plaats van Morgan Freeman en Meg Ryan.

Naast Clint Eastwood kende ook Sandra Bullock, die van een vierde naar een tiende plaats terugviel, de grootste achteruitgang. De onderzoekers merken verder op dat onder meer mannen, babyboomers en democraten een voorkeur hebben voor Denzel Washington, terwijl vrouwen, echoboomers, liberalen en onafhankelijken vooral kozen voor Johnny Depp. John Wayne scoorde vooral bij conservatieven en vijfenzestigplussers. Republikeinen hebben in het algemeen weinig affiniteit met mannelijke acteurs, maar lieten toch een voorkeur optekenen voor Johnny Depp.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home