Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 20, 2011

China neemt leiding markt elektrische voertuigen over

China neemt mogelijk te leiding in de markt van het elektrische autovervoer over van de Verenigde Staten. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Accenture. Er wordt daarbij opgemerkt dat China mogelijk ook sneller nieuwe transporttechnologieën zal ontwikkelen dan de Verenigde Staten. Er wordt wel aan toegevoegd dat de Verenigde Staten wellicht marktleider zullen blijven in de biotechnologie voor de landbouw, wat tot een grotere reeks doorbraken op het gebied van biobrandstoffen zou kunnen leiden.

Accenture stelt dat de Chinese staatssteun voor elektrische auto's, de Chinese voorraden van lithium en de batterij-productie voor een concurrentieel voordeel kunnen zorgen. De privégestuurde benadering in de Verenigde Staten zal volgens Accenture leiden tot een meer graduele ontwikkeling van nieuwe technologieën. Er wordt echter opgemerkt dat de Verenigde Staten beter geplaatst zijn om innovatie over een brede waaier van platformen, zoals geavanceerde dieselmotoren of vooruitstrevende biobrandstoffen, te realiseren.

Er wordt opgemerkt dat nieuwe technologieën tot een grotere brandstofefficiëntie zal leiden, waardoor beide landen onafhankelijker worden op het gebied van energieverbruik. Dat zal volgens Accenture echter wel een negatieve impact hebben op de Amerikaanse raffinage-industrie. In China zal de verdrievoudiging van het autopark tegen het einde van het decennium volgens Accenture echter grote groeimogelijkheden bieden voor biobrandstoffen, elektrische voertuigen en de oliesector.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home