Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 20, 2011

Alcoholmisbruik zorgt voor laat en kort huwelijk

Personen met een drankprobleem treden pas later in het huwelijk en scheiden ook vroeger. Dat is de conclusie van een onderzoek van de School of Education van de Indiana University in de Verenigde Staten, waarbij Australische tweelingen gedurende een periode van ruim dertig jaar werden opgevolgd. De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling dat er een sterke relatie was tussen de afhankelijkheid van alcohol, een verlaat huwelijk en een vervroegde echtscheiding.

"De studie van de Indiana University bevestigt ongetwijfeld de ervaringen van de omgeving van personen met een drankprobleem," aldus het webmagazine Medicinenet.com. "Ook daar weet men dat drankmisbruik een bijzonder negatieve impact heeft op de mogelijkheid om relaties aan te gaan en het vaak lang duurt vooraleer de betrokkene uiteindelijk overgaat tot een huwelijk, dat ook vaak alweer snel voorbije is." De onderzoekers voegen er aan toe dat de studie aanwijst dat drankmisbruik voor veel meer mensen dan alleen de alcoholicus problemen oplevert.

"Jongeren die veel alcohol drinken, zouden moeten beseffen wel consequenties op lange termijn hun gedrag kan hebben voor hun relaties," aldus onderzoeksleider Mary Waldron. "Indien het probleemdrinken blijft duren, kunnen de kansen op een huwelijk of een duurzame verbintenis gevoelig dalen." De onderzoekers merken wel op dat ook genetische invloeden een bijdrage leveren. Er moet volgens Waldron echter verder worden onderzocht welke concrete relatie er bestaat tussen de genen en de omgevingsfactoren.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home