Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, January 19, 2011

Galileo-navigatieproject moet helemaal worden afgewerkt

Europa moet een extra budget van 1,9 miljard euro voorzien om het Galileo-navigatiesysteem te kunnen voltooien. Dat heeft Antonio Tajani, Europees Commissaris voor industrie, gesteld. Dat geld zal volgens hem noodzakelijk zijn om het Europese navigatie-netwerk uit te breiden tot dertig Galileo-satellieten. Er is tot nu toe al 3,4 miljard euro geïnvesteerd in het Galileo-project, maar dat geld is volgens Tajani goed besteed. Hij stelt dat de Europese Commissie in het project blijft geloven.

"We moeten dan ook doorgaan met het project," merkt Tajani op. "Het is absoluut nodig om het netwerk uit te breiden tot dertig satellieten. Het zou een grote vergissing zijn om de oorspronkelijke planning te wijzigen." Op dit ogenblik zijn er contracten ondertekend voor de bouw en lancering van achttien satellieten. Daardoor zou Galileo over drie jaar operationeel kunnen worden. Om de volle capaciteiten van het netwerk te kunnen benutten, zijn er volgens Tajani twaalf extra satellieten nodig.

Galileo zou naast het Amerikaanse gps-systeem werken, maar gevoelig accurater zijn. Galileo zou de gebruiker sneller en meer betrouwbare informatie moeten bezorgen en een locatiebepaling tot op minder dan één meter moeten mogelijk kunnen maken. Het Amerikaanse systeem heeft een foutenmarge van enkele meters. Galileo zou inmiddels al operationeel moeten zijn, maar werd geconfronteerd met een reeks technische, commerciële en politieke problemen, onder meer van de Verenigde Staten, die stelden dat de concurrentie gebruikt zou kunnen worden om het Amerikaanse leger aan te vallen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home