Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, January 18, 2011

Indiase digitale sector staat voor bijzonder snelle groei

De Indiase digitale sector staat de volgende vijf jaar voor een snelle groei. Die evolutie wordt gedragen door veranderende consumptiegewoonten en de introductie van nieuwe technologieën. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Boston Consulting Group. Daarbij wordt opgemerkt dat de Indiase digitale markt tegen het midden van het decennium een waarde zal hebben bereikt van 100 miljard dollar. Het voorbije jaar werd op de Indiase digitale markt een omzet gerealiseerd van 65 miljard dollar.

Onder meer wordt opgemerkt dat de intrede van niet-traditionele partijen zoals Google en Facebook in de mobiele categorie het digitale landschap gevoelig zal veranderen. Ook het uitbreiden van de nieuwe generatie draadloze netwerken en breedband naar kleinere steden en de grotere beschikbaarheid van technologieën zoals touchscreens zullen volgens Boston Consulting Group eveneens een stimulans beteken voor de sector. Er wordt aan toegevoegd dat de prijzen voor onder meer mobiele telefoons gevoelig zullen dalen.

Het rapport merkt op dat het online gedrag eveneens een stimulans zullen betekenen voor de digitale industrie. "Sociale media, video en instant messaging hebben allemaal de potentie om pijlers van die groei te worden," aldus de Boston Consulting Group. "De jonge Indiase consument is technologisch bijzonder onderlegd en wil gebruik maken van het gebruiksgemak en de entertainment-waarde van mobiele communicatie. Een markt van bijna één miljoen digitale consumenten creëert gigantische mogelijkheden voor de operatoren om bedrijven te helpen hun consumenten te bereiken.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home