Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, January 18, 2011

Blogs hebben cruciale impact op markt lichaamsverzorging

Blogs spelen een belangrijke rol in de marketing voor lichaamsverzorgingsproducten. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van het gespecialiseerde medianetwerk BlogHer. Daarbij wordt opgemerkt dat 63 procent van de ondervraagden aangeeft dat blogs hen tot een aankoop van een lichaamsverzorgingsproduct heeft geïnspireerd. Magazines volgen op de tweede plaats met een score van 26 procent. Vrouwen geven ook aan dat ze bij product-aanbevelingen meer vertrouwen hebben in bloggers dan in de websites van winkels, sociale netwerken en message boards.

"Betrouwbare blogs hebben evenveel op de aankoopbeslissingen als traditionele media," merkt Stephanie Smirnov, president van DeVries Public Relations, op tegenover het webmagazine Online Media Daily. Er wordt opgemerkt dat vrouwen op het gebied van advies rond schoonheidsproducten een even groot vertrouwen hebben in ouderschapsblogs (43 procent), gezondheidsblogs (42 procent) en lifestyle-blogs (37 procent) als in blogs rond lichaamsverzorging en mode (43 procent).

Er wordt echter opgemerkt dat vrouwen nog altijd vier keer meer lichaamsproducten offline aankopen dan online. Volgens de onderzoekers verzamelen vrouwen op in het internet vooral informatie over de producten, vooraleer in een offline winkel tot een aankoop over te gaan. De Amerikaanse markt van lichaamsverzorgingsproducten heeft volgens het rapport van BlogHer een waarde van 7 miljard dollar. Het onderzoek toont volgens BlogHer aan hoe belangrijk sociale media zijn geworden.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home