Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, January 18, 2011

Zuid-Oost Azië denkt aan organisatie wereldkampioenschap

De Association of Southeast Asian Nations (Asean) overweegt de mogelijkheid om een gezamenlijk bod te doen op de organisatie van het wereldkampioenschap over twintig jaar. De mogelijkheid werd besproken tijdens de ontmoeting van de ministers van buitenlandse zaken van de Asean-lidstaten. Zainudin Nordin, president van de Singapore Football Association, merkt daarbij op dat de regio goed op weg is om tegen die deadline te voldoen aan de vereisten die het internationale voetbal aan het organiseren van een wereldkampioenschap stelt.

"Bij de jongeren uit de Asean-lidstaten wordt op dit ogenblik een snelgroeiende populariteit van het voetbal opgemerkt," voert Nordin aan. "Een gezamenlijk bod zal bovendien het internationaal profiel van de regio promoten en een grotere samenhorigheid creëren tussen de bevolking van de lidstaten." Ook Argentinië en Uruguay, de organisator van het eerste wereldkampioenschap tachtig jaar geleden, zouden interesse tonen om over twintig jaar het evenement naar zich toe te halen.

Het Asean-gebied omvat Singapore, Brunei, Cambodia, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, de Filipijnen, Thailand en Vietnam. Indonesië had zich kandidaat gesteld voor de organisatie van het wereldkampioenschap over twaalf jaar, maar trok zich uiteindelijk terug wegens een gebrek aan steun van de overheid. Indonesië organiseerde vier jaar geleden samen met Maleisië, Thailand en Vietnam wel de Asian Cup. Het initiatief voor het gezamenlijke bod zou afkomstig zijn geweest van Maleisië.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home