Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, January 19, 2011

Werkloosheid grootste zorg Amerikaanse bevolking

De Amerikaanse bevolking ziet de werkloosheid als het belangrijkste probleem waarmee de Verenigde Staten bij het begin van het nieuwe jaar worden geconfronteerd. Dat is de conclusie van een enquête van het onderzoeksbureau Gallup. Daarbij bleek dat 29 procent van de Amerikanen de werkloosheid als het belangrijkste probleem voor de Amerikaanse maatschappij naar voor schoof. In december vorig jaar was dat slechts 24 procent. Er wordt wel aan toegevoegd dat dit cijfer tussen augustus en november vorig jaar tussen 28 procent en 33 procent fluctueerde.

De economie in het algemeen is voor 26 procent van de Amerikaanse bevolking het belangrijkste probleem. Op dat vlak is echter sinds oktober vorig jaar een dalende trend merkbaar. Het is ook het laagste niveau dat sinds mei vorig jaar werd opgetekend. Daarnaast noemt 12 procent het Amerikaanse begrotingstekort het belangrijkste probleem. Dat is de hoogste score in minstens één decennium. Andere economische problemen die aan bod komen zijn een gebrek aan financiële middelen (4 procent), brandstofprijzen (3 procent) en belastingen (2 procent).

Gallup wijst erop dat de benzineprijs in december vorig jaar voor de eerste keer in ruim twee jaar meer dan 3 dollar per gallon bedroeg, maar daarvan in de publieke commentaren weinig van terug te vinden is. Gewaarschuwd wordt echter dat dit in de loop van dit jaar zou kunnen veranderen. Daarbij wordt erop gewezen dat de benzineprijs bij een vorige prijsstijging tot meer dan 4 procent bijna drie jaar geleden, door 25 procent van de Amerikaanse bevolking als het grootste probleem naar voor werd geschoven.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home