Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 06, 2011

Peking bouwt duplicaat van Arabische Burj Khalifa

In de Chinese hoofdstad Peking zal een nieuw luxehotel worden gebouwd dat gemodelleerd zal zijn op de Burj Khalifa uit Dubai, de hoogste wolkenkrabber van de wereld. Dat hebben woordvoerders van het stadsbestuur van Peking bevestigd. De plannen voor het nieuwe zevensterren-hotel zouden inmiddels klaar zijn. Met het project zou een bedrag gemoeid zijn van 1,3 miljard dollar. Er werd aan toegevoegd dat bij de bouw van het nieuwe complex beroep zal gedaan worden op medewerking van Saudi-Arabiƫ. Verdere details over die samenwerking werden niet bekend gemaakt.

Het nieuwe project zou gesitueerd zijn in het Mentougou-district in Mentougou. Het hotel zou worden ingeplant op het einde van de boulevard Chang An, die over het beroemde Tiananmen Square loopt. Een mogelijke deadline voor de oplevering van het project werd niet bekend gemaakt. De Burj Khalifa, met 828 meter het hoogste gebouw van de wereld, werd in januari vorig jaar in Dubai geopend. Met dat project was een bedrag gemoeid van 1,5 miljard dollar.

Inmiddels zijn in de Burj Khalifa de prijzen gevoelig gedaald, maar de meeste eigenaars blijken niet van plan te zijn om een verkoop te overwegen. Wel worden inmiddels delen van het complex aan sterk verlaagde prijzen verhuurd. Faisal Baig, directeur van de vastgoedgroep PropSquare Real Estate, merkt op dat de meeste eigenaars financieel sterk genoeg zijn en zich dan ook niet aangezet voelen om hun eigendommen aan de verlaagde marktprijs te verkopen. Bovendien is er volgens Baig ook het prestige-aspect dat hen tegenhoudt om te snel tot een verkoop over te gaan.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home