Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, January 05, 2011

Olympische Spelen hebben enthousiast Londen nodig

De organisatoren van de Olympische Spelen volgend jaar in Londen, moeten de passie proberen te creëren die kenmerkend waren voor de voorbije Olympische winterspelen in het Canadese Vancouver. Dat is de conclusie van een rapport van het Britse ministerie van cultuur, media en sport. Daarbij wordt opgemerkt dat de organisatoren ervoor moeten zorgen dat de lokale bevolking enthousiast gemaakt wordt over het evenement. Indien in Londen en Groot-Brittannië eenzelfde enthousiasme kan worden gecreëerd als in Vancouver, zullen de Olympische Spelen in de Britse hoofdstad volgens het rapport zonder twijfel een groot succes worden.

Hoewel het Britse rapport in het algemeen bijzonder lovend is voor de voorbije winterspelen in Vancouver, worden er ook een aantal knelpunten aangehaald. Onder meer wordt er opgemerkt dat er te weinig aandacht werd besteed aan de vrijwilligers. "Die kregen slechts één maaltijd per dag en hadden nauwelijks toegang tot verwarmde accommodatie," wordt er opgemerkt. "Bovendien werden de vrijwilligers onvoldoende op de hoogte gehouden van de sportieve prestaties tijdens het evenement en moesten ze overdreven lange verplaatsingen maken." Door een povere signalisatie hadden volgens het rapport ook toeschouwers het moeilijk om de evenementen te bereiken.

Er wordt echter opgemerkt dat het veiligheidsplan van de Olympische Spelen in Vancouver perfect heeft gewerkt. "Het veiligheidsplan werkte niet storend en leek heel beperkt te blijven, maar toch bleek het bijzonder efficiënt te werken," aldus het rapport. "Ook de organisatoren bleken zich heel ontspannen op te stellen, maar hadden wel alles onder controle." Minpunten waren volgens het rapport echter marketing en merchandising. Daarbij wordt opgemerkt dat het Olympisch logo onvoldoende aanwezig was en moeilijk te vinden was. Ook sponsors werden volgens het rapport uit het zicht van het grote publiek gehouden en stelden bovendien ook nauwelijks gratis merchandising ter beschikking.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home