Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, January 05, 2011

Voorbereiding Olympische winterspelen Sochi in laatste fase

De inwoners van de Russische stad Sochi zullen een belangrijk voordeel halen uit de organisatie van de Olympische winterspelen over drie jaar. Dat heeft de Russische president Dmitry Medvedev nogmaals benadrukt. Hij wees erop dat er voor de organisatie van het evenement belangrijke infrastructuurwerken zullen worden uitgevoerd, die volgens de Russische president voor de lokale bevolking een blijvende meerwaarde zullen hebben. Rusland heeft een budget van meer dan 30 miljard dollar voorzien voor de constructie van honderden projecten in en rond Sochi. Medvedev bevestigde dat vier Olympische complexen na de afloop van het evenement zullen worden verhuisd naar de nabijgelegen steden Vladikavkaz, Rostov-on-Don, Astrakhan en Stavropol.

"Dmitry Medvedev benadrukte tegenover vertegenwoordigers van het Olympische project in het ski-oord Roza Khutor dat er moet gekeken worden naar de periode achter de Olympische winterspelen," aldus het persbureau RIA Novosti. "Hij merkte op dat de Olympische winterspelen een belangrijk sportgebeuren vormen, maar het is volgens de president ook cruciaal dat er van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om deze realisaties ook aan de lokale bevolking ten goede laten komen. Medvedev voegde er aan toe dat de infrastructuurwerken voor de Olympische spelen zware inspanningen vergen, maar die moeten nadien volgens hem ook vruchten voor de regio blijven afwerpen.

Het is volgens de Russische president de bedoeling om van Sochi een internationaal erkend vakantiecentrum te worden. Medvedev benadrukte verder nog dat 85 procent van de investeringen voor de Olympische winterspelen zal worden besteed aan nieuwe infrastructuur, toeristische ontwikkeling en milieuprojecten. De Russische president voegde er aan toe dat de voorbereiding van de winterspelen in zijn laatste fase is getreden. De werken zitten volgens hem op schema, maar er moeten volgens hem nog een aantal problemen worden bestudeerd. Hij wees er daarbij op dat de winter in Sochi voor de tweede keer op rij sneeuwvrij is gebleven. Die situatie moet volgens hem worden opgevolgd.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home